Framtidsplaner

Hååå ! I helgen måste jag hinna med att läsa om kvinnoliv i sex olika epokrar och få ner min samhällsvetenskapliga analys på papper. Den finns nu ostrukturerad  uppe i hjärnsörjan. Men måste ut på ett korrekt sett :) Förstår inte varför jag alltid skjuter upp allt till sista minuten, jag är en obotlig tidsoptimist !

Den här terminen kommer jag inte ha B rakt igenom:( har känt att jag varit tvungen att lägga mer energi på barnen än kämpa för höga betyg. Dessutom har den här terminen varit väldigt tung med många stora och tunga uppgifter ...

Men snart är den över och i januari börjar min sista termin på
KOMVUX ! Den blir nog ännu värre men sim sagt den är den sista innan jag söker in på lärarutbildningen:)




Specialpedagog blir jag kanske aldrig, det skulle ta mig nästan 10 år att nå dit. Men att jag vill jobba med barn som har diagnoser inom autism spektrat eller med andra funktionsnedsättningar är det jagverkligen vill göra. Men det finns andra vägar att ta och väldigt många olika sätt att nå dit. Men först lärarutbildningen!

Känner att jag mår bättre och det är mycket tack vare mina vänner, en liten pratstund för att reda ut tankarna och en kram betyder så mycket. Det är vännerna och min familj som ger mig energi och det är deras förtjänst att jag orkar:)

Äntligen fredag!

Veckorna går så fort! Redan fredag igen:) skola först.
Sen hem och städa, det ser jag fram emot! Älskar att få helgrent och fint! Har ett kontrollbehov som jag faktiskt tycker om att ha. Tycker att det gör mig mer organiserad än de flesta. Rutiner och att var sak har sin plats även gäller i lådor och skåp! Tror dock inte att hela min familj tycker som jag:) men visst uppskattas det när rena kläder ligger på hyllorna och att det är rent och städat när deras vänner kommer!

Jag brydde mig mer förr om vad andra skulle tycka och städade för deras skull. Nu är det bara för min egen! Visst vill jag att andra ska tycka att jag har fint och rent hemma men jag mår bra av ordning och reda!

Så inför helgen städar jag och huset doftar gott, tänder ljus och sjunker ner i soffan och njuter av ett glas vin, eller som nu på vintern en mugg varm glögg. Det är livskvalité för mig!!



Rastlöshet

Frustration och rastlöshet! Fy vad jag har svårt att njuta av nuet ibland... Vill bara att alla planer jag har ( och det är många) ska vara klara NU! Men när man har ont om tid och pengar är det bara att vänta! Men det är så tråkigt att vänta ! Nu när julen närmar sig med stormsteg  får man prioritera om lite. Julklappar och annat som hör julen till får gå först:)

Barnen jublade av glädje när de fick se alla pepparkaksformar jag inhandlat på loppis. De började genast göra upp planer på när baket skulle bli av och det ser ut som helgen blev uppbokad av bak och pyssel :)
På något sett fick de för sig att även lussekatter skulle bakas då, riktigt hur saffrans bröd kom in i bilden vet jag inte men vi får se om vi hinner. Tre degar och en varsin burk att lägga sina egna  bakade kakor i beslutades utan att jag hann blinka! Tror att mitt inköp av formar uppskattades :)



På fredag!

På fredag ska Elweroth supporta Sundström :) de spelar på dynamo. Jag ska faktiskt vara där och lyssna! Som en liten gruppi.. Det är inte så ofta dom jag har möjlighet att lyssna när min man spelar, fast han är med i två band. Jag har ju flickorna och ibland kan de följa med och lyssna på pappa:) men oftast så blir vi hemma. 




Milina kan många av låtarna på sista skivan utantill och även de andra av de yngsta hänger med bra i refrängerna. Har spelat skivan i bilen. Milina önskar sig skivan i julklapp och det tror jag nog att tomten kan ordna?

www.elweroth.se är bandets hemsida, gör gärna ett besök där! Lyssna på låtarna på Spotify :)



Jag är väl partisk men älskar texterna och tycker om när de berör, vilket de verkligen gör. Det är lätt att känna igen sig eller situationerna som beskrivs.

Bubblande glädje !

Så kul det kan vara med lite bubblor:)
Bakglädjen är stor och de kan hålla sams tills vattnet är iskallt! De har inte heller något emot hårtvätten längre vilket är underbart, det låter inte längre som mord i badrummet. Borstningen däremot är jobbig tycker den yngsta är tortyr. Men bubblor vilken lycka!







Vi skaffade badkaret för mer än ett år sedan, det är inte stort men mycket uppskattat!
Jag har inte provat det än men såsmåningom kanske jag med har ro att lägga mig där:)

Denna dag har gått i 110 och knappt hunnit andats. Som vanligt allså. I morgon blir det en lugnare dag om inget drastiskt inträffar.




Fixat mina naglar igen, kul att pilla med dem. Synd bara att jag inte kan låta bli dem sen, utan pillar sönder dem:(

Det blev en himla fart på dotterns skola efter det långa mail jag fick iväg med klagomål på lärare och sättet hon blivit behandlad på. Nu ska en pedagogisk kartläggning påbörjas, tid till elevhälsan och ett möte med oss föräldrar och berörd personal på måndag! Känns bra att de tar oss på allvar nu. Ibland måste man bli arg och lite hård i tonen. Tur att jag är påläst om skollagen:)

Sedan ligger mycket ansvar på min dotter med. Men om vi ger henne en chans att klara skolan så hoppas jag att hon tar den. Allt tar så mycket på energin och mycket tid som jag gärna lägger på annat!

Självbild

Vet inte vilket intryck ni får av mig när ni läser min blogg... En del inlägg är dystra, andra arga och en del ganska neutrala och tråkiga. Det beskriver nog mig rätt så bra men jag har humor med:) tycker om ironi och sarkastisk humor. Har svårt att skratta när någon hör bort sig eller skadar sig! Tycker absolut inte att humor program som skattar åt mig!
( studioskratt)

Det är lättast att skriva om sådant som upprör både på positivt sätt och negativt, känslor helt enkelt. Eller känslor är aldrig enkelt!  

Om man ber mig beskriva mig själv så tycker jag att det är jättesvårt! Jag har en bild om vem jag vill vara och den stämmer nog inte alltid överens med verkligheten! Jag har några förebilder, bl.a. en ganska ny vän! Hon är så lätt att tycka om, varm och omtänksam! Hon har det inte alltid så lätt och många motgångar trots det gnäller hon aldrig! Dessutom har hon fler barn än mig:) Hon lyckas att få mig tycka bättre om mig själv och det är en underbar egenskap! Skickar omtänksamma ord och finns om man behöver henne!

Självklart har jag många fler vänner och alla mina vänner finns där för mig och jag för dem, jag uppskattar alla och ingen är mindre värd i mina ögon!

Sådana som jag inte anser vara en bra vän har jag rensat bort från mitt liv, energitjuvar som bara tar men aldrig ger:( de klarar jag mig utan:)



Detta är min dotter Matildas bild av mig!! Hon taggade mig i den i morse och jag kan bara instämma!!! Kaffenarkoman i allra högsta grad!

På Lördag!

På lördag ska Elweroth vara förband till Sundström på dynamo!! Jätte kul :) tänkte faktiskt gå och lyssna så kom ni med! Om ni inte har hört dem så kommer här en länk:)

www.elweroth.se




Finns på
Youtube och Spotify :)

Älskar min (lite speciella) familj :)

Längtar lite efter vintern och snö! Trots att jag avskyr kyla:) men lite snö lyser upp och kanske att lite julkänsla kan infinna sig nu till första advent!

Fast att det inte alltid är så lätt att vara förälder så är mina barn det bästa jag har! De har sina svårigheter och det ska gudarna veta inte alltid är lätt och mitt tålamod tar slut både lite nu och då. En del dagar vill man bara sätta sig ner och gråta eller öppna dörren och gå!  Men den kärleken man får tillbaka och allt positivt med att de är så olika och är som de är gör allt värt det som tar på mina krafter! Att man dessutom har en underbar man  underlättar livet otroligt! I  snart 13 år har vi varit ett par och än har vi inte haft något stort gräl, lite fräs och småtjafs förekommer men då mest från min sida!

Älskar er! Min underbara familj !

Svårt att somna...

Varför har man inte en offknapp? Att slappna av och somna, hur svårt ska det va! Vid det här laget har ilskan lagt sig live det som hänt på dotterns skola. Vänliga och förstående meddelanden och kommentarer hjälper till att lugna ner känslorna! Har sån tur att ha riktiga och stöttande vänner:)

Veckorna går så fort och snart är det jul! Men varför sådan hysteri med julpyntandet? Till advent sätter man fram adventsljusstakar ochstrnor, ev någon julgardin med. Men låt tomtarna vara kvar i garderoben till 3 de advent
åtminstone! Man tappar julkänslan annars och hinner tröttna på pyntet!  Jag älskar också julen och ser fram emot den men för den skull behöver jag inte ha tomten och granen framme. Julkänslan hinner mattas av innan lucia ! Ta en högtid i taget:)

Det är ju självklart min åsikt och ni gör ju som ni vill och jag med, men vem
Dansar runt midsommarstången i maj? Och äter påskägg i fyra veckor innan påsk? Eller varför inte börja fira nyår vid Lucia? Det är väl många som tycker om att fira nyår? Så då är det väl bäst att börja redan nu :)
  


Nä nu får nog herr blund dyka upp! Ska upp tidigt och lämna barn på dagis och frita även hämtningen landade på min lott då mannen jobbar dubbla skift i morgon 05.15-22....

Korkade människor !

Gud vad känslorna bubblar runt idag kroppen! Ilska, besvikelse, hopplöshet, och dåligt samvete. Allt på en gång:( har fått iväg ett par ilskna men inte otrevliga mail till lärare och rektor. Fick svar direkt, alltid något. Dock inga svar jag ville ha men kanske kan mailen få något att hända?! 

Korkade lärare som uppenbarligen tycker att de är kompetenta att dömma både elever och föräldrar. Mig dömde hon efter tio minuters samtal till en oengagerad förälder utan regler och konsekvenser. Min dotter är så jävla lat och loj och allt blir bra om jag inför konsekvenser som svider lite och att hon lägger sig tidigt. Tyckte att det var förskräckligt att min 16 åriga dotter va uppe så länge på vardagarna, hon lägger sig vid 21 tiden.


Annat bemötande var det på fm då jag hade en timma telefonsamtal med en kurator på BUP! Här fick jag min oro bekräftad och stöttande ord. Hon sa att det finns saker som tyder på att min dotter mycket väl kan ha ADD.  Vilket flera på NP teamet sagt och även specialpedagoger jag pratat med!

Ja jag lugnar nog ner mig snart och även om hon inte har en diagnos så är det uppenbart att hon kräver särskilt stöd och mycket sådant för att klara skolan!


Teknik strul och en trevlig helg!

Har börjat tröttna på denna teknik! Skriver långa bloggar och lägger in bilder och allt bara försvinner! Sparar som utkast först och det funkar sedan väljer jag publicera och det laddar sedan försvinner allt! Det får ju en att vilja lägga ner allt...

Gör ett försök till och väntar med att publicera när jag är på skolan då vårt surf hemma är slut, laddade ner Office till min nya  

Som man också kan göra till surfplatta  


Min man tyckte att jag förtjänade denna då jag ska plugga ett antal år till:)

Ihelgen har jag och Milina och min mor varit på en loppisrunda i Linköping och Mjölby och skänninge! Dotter hittade hur mycket som helst som hon ville ha! Kvällen spenderade vi hos goda vänner, på landet. Tycker inte om att åka på smala krokiga vägar med det är absolut värt det, för mycket trevligare kan man inte ha det än hemma hos dom. Cornelia och Milina fick även dova över där! De leker så bra med våra vänners söner:)

Advents städning och lite stjärnor hanns med i söndags:) det rosa är Cornelias rum och bilderna på svart lila är Milinas rum. Flickorna blev så nöjda! Fyllde en hel sopsäck i Cornelias rum:(




Nu ska jag ge mig i kast med epokerna i  litteraturen inför att kunna skriva en utredande uppsats.

Känner mig lite bättre till mods nu och idag ska jag ha ett samtal med någon kurator ang ev utredning av min 16 åring. Känns rätt och helt ok. Skönt att ta tag i hennes problem!
Annars är det väl bara att bits ihop och sätta fart!


Smärta..

Det finns olika typer av smärta och jag minns inte hur det är att vara smärtfri:( efter ett av mina missfall fick jag narkotiskt preparat  och det jag minns mest är känslan av att vara smärtfri, inte ha ont någonstans. Helt underbart ! Men de timmarna räknar jag inte då det var en falsk smärtfri tid ! 
När smärtan är som värst fungerar inte resten av kroppen. Att tänka på annat än det som gör ont funkar inte! Svettningar och illamående gör att man kan inte fokusera på annat än värken.
Även de dagar smärtlindringen fungerar har jag lagom ont. Jag tror inte att andra förstår och kan se att jag verkligen har de smärtor jag har.

Man lär sig leva med värk och eftersom jag är mycket aktiv, rör mig mycket och inte sitter still några längre stunder uppfattas det nog som att jag inte har fysiska problem. Men faktum är att om jag är för stilla får jag värre smärtor, blir stel och mindre rörlig. 
Anledningen till att jag kom på att skriva om det nu var att vi tittade på House nyss och han bedövade smärtan i benet genom att skapa smärta någon annanstans. Så är det med mig när en smärta avtar känner jag det som låg två på den eviga listan av onda ställen.
Det är inte ofta som jag blir sjukskriven eller förhindrad av smärtorna men det har hänt. Då när man behöver hjälp har det varit svårt att bli trodd av läkare. Har under åren haft tur ibland och verkligen fått hjälp! Annars är standard svaret ta en panodil och avvakta 
Mina djur och mina barn hjälper mig att hålla igång så min kropp inte stelnar till:)

Alla promenader hjälper även till att rensa huvudet! Än annan typ av smärta! Psykisk. Inte mindre smärtsam men den gnäller jag om en annan dag!

Plugg :)

En dag som denna funderar jag på om jag är riktigt klok? Plugga, 5 barn och ett liv med allt familj husdjur och vänner, hur går det ihop? Det var nog den berömda 40 års krisen som fick mig att ta tag i mitt liv göra förändringar. Nu eller aldrig! Tog tjänstledigt, började plugga. Tog körkort! Tatuerade mig:) 
 Imorgon har jag prov på människans fysiologi och utredande uppsats att göra innan kl 11! Känns lagom motiverande just nu att plugga är okoncentrerad och lite lat idag om jag vågar erkänna det. Har intervjuat en specialpedagog idag till samhällsvetenskapliga analysen jag håller på med. Det var ett mycket givande samtal! Mest beror den känslan av att vi tyckte så lika:)
Här en bild på min tatuering gjorde den i juni i år:) alla mina fem barns namn finns med i en var din kalla, (blommornas art) min favorit blomma för övrigt och fanns med i min brudbukett så min man finns på sett och vis med han också:)


 Den sitter på utsidan av vaden, det framgår inte så tydligt av bilden:)

Arbetslöshet

Tycker synd om min 19 åring! Hon har längtat och sett fram emot att sluta gymnasiet, kämpat och fått bra betyg! Men sen då? Det finns inga jobb!!! Hon har sökt allt i från diskplockare till fritapersonal. Inget jobb.... Visst hon jobbade på Kolmårdens djurpark hela sommaren och de höstöppna helgerna men nu är det stängt för säsongen:(

Ja hon är välkommen tillbaka nästa år men, utan inkomst tills dess?

Hon har nu sökt till en yrkesutbildning som startar i januari och vi hoppas att hon kommer in där. Men helst av allt vill hon ha ett jobb!




 På Kolmården har hon sålt godisremmar, kebab ryckt in där det fattas folk. Även häxa har hon varit på höstlovet och serverat soppa :)
Hon har gått djurpark tropiskanläggning på himmelstalund och det valet var enkelt för henne då hon älskar reptiler!

Mitt val för mitt framtida arbetsliv var absolut inte enkelt! Känner verkligen sympati för högstadie elever som ska välja gymnasie utbildning. Själv ändrade jag inriktning tre gånger innan jag kände att jag hittat vad jag vill jobba med. 

Det berodde nog på att jag redan stor trivdes på mitt jobb och inom mitt yrke. Demensvård är det mest underbara jobb man kan ha men eftersom jag har förslitningsskador både i rygg och axlar var det nödvändigt att tänka om;) så nu ska jag bli klok och plugga på universitet, hjälp! Vad har gamla tanten gett sig in på!





Efter regn kommer....

Sitter nedsjunken i soffan med en kopp kaffe:) Vi väntar på valpköpare,den gången kommer de ifrån strax utanför Stockholm. Om de tar med sig Atena hem så har alla valparna flyttat! Sorligt med även en lättnad för även om de är små så är 9 hundar 5 för mycket!
Lilla Atena
 
Det har annars varit en produktiv dag även om jag som vanligt inte hunnit allt jag borde men dagen är inte slut än;)
 
Deppigheten har lagt sig lite nu. Bara att ta tag i allt och se framåt! Fan jag kan inte förändra andra och det är ju bara att acceptera. Det bästa med mig är att när jag deppat färdigt kommer ilskan och jävlar anammat fram istället och adrenalinet pumpar och då får jag lite gjort i stället.
 
Nästa vecka ser nu ut att bli en bra sådan, vecka allså. Psykologsamtal om dottern, Elweroth spelning, och lite prov.
Här är adressen till Elweroths hemsia för r m är nyfikna på tt av anden som min man spelar i. www.elweroth.se

Rensat tankarna

Har precis kommit in från en långpromenad med min vän Marie och våra fyra hundar. Så skönt när man har sällskap och hjälp med rastningen. Samtidigt få prata av sig ordentligt utan massa små öron som lyssnar. Kroppen får också en omgång och rastlösheten lägger sig. Promenader är just nu min återhämtning. Förr var det i stallet jag fick min återhämtning, men eftersom min rygg aldrig mer blir bra pga förslitningsskadorna så blev jag tvungen att sälja dem:(

Min Illar❤️

I morgon blir det bara en lektion men desto mer hemma arbete istället! Hoppas att jag hinner jobba undan lite så pressen lägger sig lite:)

Helgen tänker jag ägna åt flickorna. Vad vet jag inte riktigt, men nått kul blir det!
På lördag ska vi hem till våra underbara vänner och äta middag. Där vet jag att mina batterier kommer att laddas! Bara av att träffa värdparet ger energi och lugnet i deras hus bättrar på lugnet i mig! Jag har många och riktigt bra vänner och det gör att man känner sig rik! Om jag behöver stöd och uppmuntran finns dom där och jag kan alltid lita på dem. 
De som är energitjuvar har jag slutat umgås med, rensat bort från mitt liv. Jag är inte alltid den mest sociala och orkar inte alltid höra av mig, men mina riktiga vänner finns alltid där. Älskar er!


Kramar

Vad mycket en kram betyder! Som en kär studiekamrat sa till mig idag- Du verkar lite off idag? Nä inte jag.... Kan nog stämma när man tänker efter! Men problemet är ju just det, jag tänker för mycket just nu. Om man bara kunde sluta grubbla över allt. I alla fall över sådant man inte kan förändra eller göra något åt. Önskar att man kunde förändra andra, få personer att förstå och se konsekvenser av deras handlande eller brist på handlande!

Efter en tung dag, kommer man hem till mat trotsande barn. Det där med matro finns inte varje dag hos oss. Idag var en sådan dag. Känner mig helt tom och slut, sjunker ner i soffan och då kommer min underbara trotsande, jag kan själv! Treåring och ger mig spontant en varm och mjuk kram:) Gud vad den värmde och kom i precis rätt tid. Ännu bättre blev det när min man kom med en kopp kaffe!

Det är bara att ta nya tag imorgon, sluta gnälla och tycka synd om mig själv... Jag har valt mitt liv och jag är nöjd med mina val, min man , mina barn och allt annat. Uppskattar och värdesätter allt jag har och försöker förändra det som jag inte trivs med eller påverkar mig destruktivt. Men en del dagar blir det för mycket bara och idag blev det en sådan dag! Jo jag är nog lite off idag :) men imorgon är en annan dag!!

Spökar det?

Tror ni på spöken? Sitter och tittar på det okända och ler mest:) tänker inte avslöja vad jag tror! Men tänkte skriva lite om energier....

Jag tycker att man kan känna olika typer av energi. Som när man första gången kommer hem till någon eller kommer till ett område, kan känna olika saker som trygghet, obehag, som man är iakttagen mm. Just energi uppfattar jag tydligt när jag kommer till någons bostad. I vårt gamla hus, som jag älskade och trivdes i, kunde jag aldrig känna att det var vårt, utan det kändes som jag inte hade rätt till huset. Det spökade absolut inte!!! Men känslan av att vara iakttagen var stark och att det inte var mitt hus.

Nu var det ju mitt första hus och kontrasten blev tydlig när jag flyttade till vårt nuvarande hus, där har jag känt mig hemma sedan första dagen! Aldrig otrygg eller iakttagen!

Ja mer än så avslöjar jag inte, om jag tror på spöken och andar, med energier det tror jag på! Samma slags energier man känner från andra människor och djur :) sen är alla olika mottagliga av energier och jag är nog superkänslig och uppfattar andras energi tydligt:) främst när någon inte tycker om mig...


Lovade härom dagen nya bilder på Millan och Linus :) så varsågoda!

Idag blev sista hanen Loke tingad och även han ska bo i Norrköping! Hos en dam i övre medelåldern som är sjukpensionär 50% så där blir han nog ompysslad, dessutom har hon haft hund tidigare vilket jag tycker är en fördel då man vet vad det innebär ! Så nu är bara underbara Atena kvar:(


Tunga tankar

Har legat här i sängen denna söndagsmorgon och läst om diagnoser inom autismspektrat... Det väcker så många tankar och ju mer jag läser om olika åsikter ju mer kluven känner jag mig! Det borde väl vara tvärtom, att kunskap ska ge ro och inte ångest! Att ett av mina barn har en diagnos tvivlar jag inte på! Men de andra två jag misstänker att de med har diagnoser inom spektrat, tänk om jag bara vill skylla ifrån mig mitt ansvar som förälder att jag inte lyckats med att ge barnen en bra uppfostran och kärleksfull uppväxt?
Dumma tankar!!!! Vet ju att jag är en bra och närvarande förälder. Jag ser ju hur mina flickor kämpar med sina svårigheter varje dag! Det skulle inte en dålig förälder se utan istället lägga skulden på barnet som inte passar in och uppför sig korrekt,

Men tänk om jag har fel? Vad ska andra då tro om mig? - hon försökte skylla på diagnoser istället för att ta ansvar för hur barnen skötte sig i skolan. Eller? Vill ju att mina barn ska vara dom alla andra! Normala! Ett ord jag hatar i detta sammanhang, för vad är normalt? Jag känner absolut inte mig normal, har aldrig gjort:) Mina barn är de mest underbara vackra och helt perfekta enligt mig! Men jag tror att allt som de inte klarar eller har svårt för kan ha en orsak, om jag får reda på vad det är som är orsaken till att de har svårare än andra barn att klara olika uppgifter, får jag också verktygen till att kunna hjälpa dem att klara det som omvärlden kräver av dem!


Att ställa högre krav på barnen som inte kan prestera det man kräver, saker vi andra ser som självklara. Ett exempel som tid. Alla vet att tiden förflyter när vi sover, att timmarna går även om vi inte upplever varje minut. Det gör inte min dotter, tid som hon inte ser eller märker finns inte! Därför tror hon att en natts sömn är kortare än vad det tar att borsta tänderna:) Att se tid, att förstå hur mycket man hinner med på en dag, en vecka är jättesvårt för henne. Att kräva att hon ska kunna planera sin tid själv är omöjligt. 

Att kräva för mycket av någon ger dåligt självkänsla och självförtroendet sjunker. Dessa barn lider dessutom större risk att hamna i depressioner än andra barn.
Att inte kräva eller ställa krav på barnen hindrar dem från att utvecklas och bli självständiga.

Ja jag vet inte allt, kommer aldrig att göra men jag vill göra allt jag kan för mina barn. Alla fem! Med eller utan diagnoser vill jag göra mitt bästa! De är ju det bästa som hänt mig och jag älskar dem!


Lördag:)

Idag har vi firat min systerdotter som fyllde 8 år. Vi fick massor av gott fika som säkert lägger sig dom bomull på höfterna :) Atlas har också flyttat till ett nytt hem idag, utanför Vetlanda, känns som han kommer att få ett bra och kärleksfullt hem! Nu är det bara två små gull kvar som vill flytta:)

Atlas

Nu sitter vi här hela familjen, ja inte Mirre förstås hon är ju aldrig hemma, i soffan och dricker lite vin, öl och läsk och bara njuter av inga måsten.
Morgondagen är lika oplanerad och det känns skönt och jag hoppas att jag inte vaknar med migrän som jag gjorde i morse!


Det här ruskvädret får väl vem som helst att deppa ihop. Ser fram mot mer kyla och snö istället, fast jag tycker illa om den årstiden, är snö och minusgrader bättre än detta blaskande! 
Har tagit nya bilder på Linus och Millan då valpköpare efterfrågade det:)


Blir ibland galen på teknik!

Blev inget inlägg igår... Låg sent i sängen igår kväll och skrev ett långt inlägg med bilder och sen hände något, allt försvann! Ilsken somnade jag! 
Nu gör jag ett nytt försök, tålamod med tekniken är inte min grej! Älskar teknik när den fungerar som den ska!

Idag ska Cornelia ha ett litet barnkalas hemma med några vänner. Vilka man ska bjuda blir alltid ett problem då Cornelia vill inte såra någon genom att inte bjuda den personen. Men samtidigt så fungerar hon inte bra i stor grupp. Det har te.x. hänt att på kalas på busfabriken har alla försvunnit iväg och lekt och hon hamnat ensam och utanför då hon har svårt i sociala situationer. Så små kalas med tydliga sysselsättningar passar henne bättre!

Det jag skrev om igår tar jag bara i korta drag eftersom ilskan inte har lagt sig riktigt än. En intensiv dag med veterinär besök och valpleveranser. Nagelfix och flytt av vårt 380 liters akvarium, det tog lite tid men tycker nog att nya placeringen blev mycket bättre:)

Uppfinningsrik dotter

Sedan C var mycket liten har hon ritat vad hon känner och tycker till oss. Det hör nog ihop med hennes talsvårigheter ,det har länge varit hennes sätt att berätta om sina känslor. Nu när hon kan skriva(hon skriver som hon pratar och det blir inte många rätt:) ) har vi möts av lappar på kudden eller i trappen. I kväll har hon avancerat till en högre nivå och skapat ett brevlådesystem.







Trevlig med överaskningar och förändringar tycker vi! Och kreativ är hon!
I morgon flyttar två av våra valpar till sina nya familjer. Tre små underbara troll finns kvar och vi hoppas att de ska hitta nya hussar och mattar snart:)



Ser fram mot en lugn och trevlig helg utan massa planer, men hoppas hinna med några långa promenader för det har inte varit gott om dem sista tiden. Dels beror det på otillräcklig tid och på det usla vädret vi haft.
En positiv effekt i denna annars så urtråkiga årstid är varm glögg och tända ljus. 

Det här med känslor...

Jag har så svårt att hantera min dotter när hon blir så där djupt ledsen, vet att det hör till hennes diagnoser men när hon gråter vill man ju bara krama och trösta henne. Men om jag gör det blir hennes gråt bara värre och till slut kan hon knappt andas. Ju mer rädd och ledsen hon är desto mer kall behöver jag vara för att hon ska kunna samla sig igen. 
Det går väl an när man är hemma, men om hon slår sig på lekplatsen, så tror nog andra föräldrar att man är nog inte klok när man beter sig som jag måste.
Visst när hon är glad så kramas vi men jag kan aldrig ta upp en händelse som gjort henne ledsen, för att prata igenom den, då börjar den otröstliga gråten på nytt när hon blir påmind. Hon är en underbar person och jag är så stolt över att vara hennes mamma! Hon har så underbara egenskaper som hennes enorma empati, som tyvärr också blir en börda för henne då hon har svårt att stänga av känslor. Hjälpen vi får av NP teamet är enormt bra! Vi blir bekräftade i vår oro för henne. Eftersom omgivningen inte ser det vi ser och vi möts av oförståelse och fördomar om hur barn med diagnoser ska ha för beteende och det inte stämmer in på henne. Att vi får hjälp att förstå hur hon upplever sin omgivning och varför konflikterna uppstår ger oss verktyg att göra hennes vardag lättare. Samtidigt, och jag att vi inte ska ha dåligt samvete så kommer det krypande ändå. Att vi inte vetat tidigare hur vi skulle ha gjort...


Tisdag och en ovanligt lugn dag

Ibland blir det bara en sån där lugn dag. En dag utan katastrofer. Visst lite gråt och konflikter har vi hunnit med också men inget som inte är större och svårare än vanligt! C och M har visat stort intresse för tavlan jag gjorde igår och även om den var orsaken till ett utbrott idag så tror jag att den fungerar i längden.
Imorgon tar jag en lite studiepaus och följer med Matilda till Sörgårdensförskola som hon ska visa upp sin orm Maja för och skäggagamerna får med följa med och visa upp sig.
Det är Claras dagis som får reptilbesök, tidigare i veckan besökte Matilda och djuren Parkskolan ovh det var mycket uppskattat!


Min minsta prinsessa är i den underbara trotsåldern och testar alla gränser, så även idag! Men det hjälper ju henne i utvecklingen när hon "kan själv" och hjälp vad mycket hon kan! Man kan inte upphöra att förvånas över hur mycket koll hon har på saker och ting. Samtidigt är hon ett riktigt charmtroll:)


Evighets jobb

Har idag konstruerat ett schema till två av mina döttrar. Hoppas att det ska underlätta deras vardag och att det ska bli mindre antal konflikter. Vi fick tipset av NP teamet idag på gruppmötet. Men det tog mycket längre tid än jag trodde att konstruera. Hjälp vad mycket klippande och klistrande det blev. Tjejerna verkar glada över schemat och de har fått vara lite delaktiga över hur deras dagar ska se ut.






Fler bilder kommer jag behöva göra men det får räcka för i kväll.

I morgon är det upp tidigt som gäller och KOMVUX med studiebesök.
Får trevligt besök av min vän på eftermiddagen, något att se fram emot!


 Så här på kvällen blir sockersuget så svårt men fram med karaktären bara och lämpa emot!

Farsdag

Snart ska vi iväg och fira min fars dag:)i år fyller han 70 år och trots att han gick i pension vid 67 jobbar han nästan varje vecka:) barnen har ritat teckningar till sin pappa och idag för första gången har Clara ritat gubbar inte bara streck som förut ! Även en delfin som hoppar lver vatten lyckades hon få på papper :)

Delfinen


Pappa till vänster och kompisen Dante till höger:)

Ro i själen

Ikväll känner jag ro i min själ, jag har hunnit ifatt massa måsten och det känns i kväll som kontrollen har kommit tillbaka. Har sedan skolstarten känt det som jag druknar. Mina underbara vänner säger att jag har för höga krav på mig själv och det stämmer säkert. Men hur gör man att kraven sjunker? Att bara strunta i vissa saker funkar inte, då det dåliga samvetet vaknar snabbt och då mår jag ju bara sämre. Jag vill ju dessutom ha mycket omkring mig och balansen mellan vad som är lagom mycket kaos och det som blir för mycket är hårfin för min del. Hoppas att denna ro jag känner nu stannar kvar nån vecka i allafall.


I morgon har jag lovat flickorna en pysseldag:) underbar tid tillsammans med dem som de uppskattar mycket. Cornelia stickade din första mössa härom dagen och detta är resultatet


Hoppas att alla har en underbar ruggig, regnig hösthelg!

Några av familjens djur.

Ville visa några av familjens djur! 

Cornelia och Milina har en varsin råtta, skuggan och flingan

Matildas spindel Emilia

Och hennes boa Maja
Matilda har även en hög med guldhamstrar dom hon föder upp.


Zita, Linus, Millan

Bianca.
Sedan har Matilda och jag ett varsit akvarium


Sedan har vi två nymfparakiter med


Hugo och Ellie
Ja det var nog alla tror jag:)

Valparna

I helgen ska jag lägga ut annonsen på valparna! Snyft.... Men jag har ju varit inställd på det hela tiden men tiden har ju gått så fort. På torsdag nästa vecka ska vi till Göran veterinären och besikta dem. Lilla Nyx har fått ett bra hem och vi tror att även Freja har hittat ett nytt hem. Fast det känns bra att de inte kommer att försvinna helt ur våra liv utan kommer att bo i närheten.

Så många tankar!

Har svårt att koncentrera mig på immunförsvaret idag. Vi har varit hos NP teamet idag och pratat, och som vanligt efter besöket där snurrar tankarna lite extra runt mina barn som har särskilda behov. Vi sökte hjälp och diagnos för en och nu verkar det som tre av mina underbara flickor kan ha någon diagnos som gör att de har det lite svårare i olika situationer än andra barn. Visst känns det skönt att få förklaringar till deras beteende och problem, men samtidigt kommer skuldkänslorna för att jag inte haft kunskaperna tidigare! Allt man vill är ju att hjälpa sina barn genom barndomen som man vill att de ska minnas som något positivt!

Våra barns svårigheter är inte så komplicerade men ställer till problem för dem då de tänker annorlunda än andra barn och har inte de förmågor som förväntas av dem. Svårast är att som förälder att omgivningen inte vill förstå! Det är så frustrerande när okunskap sårar de man älskar!

Ännu en dag ....

Dagarna rusar förbi och ibland går tiden alldeles för fort! Man hänger inte med riktigt. Min äldsta dotter är 19 år! Hur är det möjligt? Jag är väl inte mycket äldre:) 

Här är hon snart ett år och jag är tre år äldre än vad hon är idag !

Här är Matilda nio år och Miranda 6 år och Cornelia nyfödd

Nu är min Miranda  16 år! Hjälp! Jag hade inte någon 40 års kris men visst börjar man undra var åren tar vägen trots att jag tycker att dagarna hgår fort och jag aldrig hinner med det jag önskar att hinna.
Ibland undrar jag om jag är riktigt klok som vill plugga 4 år till för att bli lärare och sedan fortsätta till specialpedagog, men om man ska jobba till 75 som staten vill, har jag ju 35 år kvar att jobba så ca fan det finns väl värre val man kan göra och dom sagt tiden går så fort!


Födelsedagskalas

Idag har vi firat vår 10 åring! Gud vad fort tiden går. Hon hade önskat sig pyssel och de fick hon massor av. Både ritböcker och annat pyssligt. Även minneskort till sin videokamera som hon fick dom premie från jultidningarna hon sålde. Nu väntar hon på sin andra premie en iPad mini! Hon klarade nästan helt själv att sälja, beställa och dela ut allt och är väl värd sina premier!
Imorgon börjar skolan igen och trots att vi har haft ett underbart lov jag och flickorna så är det skönt att återvända till vardagen igen:)

Gårdag äventyr i Kolmårdens Djurpark


Gårdagen spenderades i djurparken som hade Halloween tema. Det fanns häxor och gastar lite varstans i parken, något som de större uppskattade mycket men den yngsta tyckte att det var läskigt!

Obligatoriska besöket i delfinariumet ville absolut inte den lilla missa så vi fick stå och köa i evigheter för att få plats. Parken var full med folk och det är roligt att folk tar sig dit på höstlovet.




Lilla noshörnings bebisen, som inte ville posera för oss och elefantungen hann vi med också.


En tur i linbanan där vi letade efter spöken och samlade ihop bokstäver till ett ord så vi kunde ha chansen att vinna årskort till nästa år med var vi också tvugna att klämma in:)




Sedan var vi också och handlade häxans gulaschsoppa, hos min äldsta dotter,


 som var utklädd till häxa denna helg som hon jobbade på Kolmården.
Resan hem blev mycket lugn då alla slog ihop utmattade av dagens äventyr!


Senare på kvällen kom en liten skara av tjejkompisar för att bestämma ett datum för en tjejkryssning, då jag hoppas att vi blir fler som vill och kan åka. Den första mars bär det av!
Nu kommer snart Cornelias gäster, vi firar hennes tio årsdag i dag fast det är imorgon hon fyller:)

En effektiv dag

Gud så skönt! har hunnit med en hel del av allt skolarbete som växt på hög. Skrivit flera reflektioner och och förberett för rapportskrivningar, hitta massor med användbar fakta. Det är ju oftast förarbetet som tar mest tid. detta trots att jag fick hämta hem Clara från dagis idag då hon verkade lite hängig. Tror inte att hon är sjuk utan hon var nog mest trött.

blomskaos.blogg.se

För att försöka ordna reda i mitt kaos, både i huvudet och vardagslivet, kommer jag dela med mig av mina tankar och mitt liv. Här är aldrig tyst och långtråkigt med mina 5 döttrar och 4 hundar och alla andra husdjur, händer alltid något!

RSS 2.0