Bättre sent än aldrig

Varför har jag inte tagit ta i mitt pluggande tidigare? Jag har i flera år vetat att jag inte kan jobba inom vården fram till pensionen, men inte riktigt fått självförtroende nog till att våga börja studera.




Med facit i handen har jag insett att det är ett av mina bättre beslut jag tagit. Jag har fått ett enormt bättre självförtroende och insett att jag inte är korkad. Beröm och bra betyg har gett mig en annan bild av mig själv än den jag hade tidigare. En liten egotripp på ett bara positivt sätt.

Visst är det tufft att få allt att gå ihop med hem och barn. Och kraven och tempot på KOMVUX kan få en att krokna och nästan att ge upp. Men alla nya vänner man får på köpet gör allt slit värt det!! 




Jag har en lång väg kvar och tack vare min underbara make som stöttar mig och uppmuntrar mig, har jag möjlighet att få genomföra min dröm💜

Lugn i själen

Idag har jag en sån där underbar känsla i kroppen! Kanske är det tack vare solen eller energiboosten jag fick igår av min lära KOMVUX vän, att prata av sig gör underverk för min själ.




Trots att tvätten ska tas hand om och ett möte som jag förutspår kommer vara energikrävande så finns den här känslan av nöjdhet och lycka i kroppen:)




Sista tiden har jag verkligen laddat om och gjort sådant jag älskar. Umgåtts med mina underbara vänner och familj. Det ger kraft och energi och lycka!


Vår!

Så underbart att våren är här! Vårvindar och det är fortfarande kallt i luften medan solen, när den tittar fram värmer och ger löften om sommar. 




Idag har flickorna och deras kusiner( jag plus 6 barn) varit i Folkparken för lek, fika och en promenad längd Motala ström. Barnen matade änderna med överblivna bullar från fikat, men det dök mest upp olika måsar istället:)


Påskhelgen är fullbokad och vi har massor av kul att se fram emot. I morgon åker jag och små tjejorna till Vrinneviskogen för påsksmyg och tipspromenad. Vi åker två gånger om året vid påsk och jul. Barnen älskar att leta efter kaniner och påskkärringar bland buskar och granar. De får små gåvor som ex vattenflaskor, frukt och lite annat smått och gott.


Clara var kanin härom dagen på dagis och det vill hon vara på promenaden i morgon med! Och varför inte, så söt som hon var Grynet mitt:)


Glad påsk och hoppas att eran helg har lika mycket positivt att bjuda på som vår!

Orolig

Just nu känner jag mig mest orolig hela tiden, både för mina barn och några av mina vänner och även för min egen skull. Oros känslan finns där mest hela dagen och jag känner att jag skulle vilja göra nått så andra kan må bra! Att se på när andra har det svårt och jobbigt och man själv är oförmögen att fixa situationen utan bara kan stå och se på, är så frustrerande.




Vårt väder gör väl inte saken bättre heller utan kan väl få vem som helst att vilja gömma sig under täcket. Jag om någon vet vad det innebär att ha höga krav på sig själv och vilka konsekvenser det kan få. Att se andra brottas med samma problem gör ont. Att sedan inte alla får hjälp fast de vill ha den och att de inte kan få prestera sitt bästa pga att man blir dömd som lat, när man inte förstår vad som förväntas av en själv är inte heller en lätt situation.



Det är så viktigt att vi är rädda om varandra och finns där och tar emot när det behövs! Ensam är inte stark!

Härliga lördag

Idag har jag och barnen haft en riktig pysseldag långt in på em. I takt med att pysselsakerna blev till, minskade mitt tålamod. Lättare att var fler vuxna eftersom de vill och behöver hjälp allt som oftast! Men de är så duktiga och kreativa mina tjejor och de älskar verkligen att pyssla och jag uppskattar att få spendera tid med dem.










En liten paus hanns med i vår solen med fika och muffins och chokladbollar:)


När allt pysselmaterial tagit slut blev det kort och målningar istället:)

Dagen avslutades med en cykelpromenad till Ica och handling till lasange och pannacotta med marinerade jordgubbar till efterätt.
Nu sitter vi i soffan mätta nöjda och glada!!!

Torsdag

En händelserik dag igen men det är ju som vanligt här i Bloms kaos. Men jag älskar vårt kaos:) lite brännskadad och ont i nacken. Stressad och rastlös. Barnen sover, nästan alla i allafall. Sitter nu nersjunken i soffan och ensam är man ju aldrig här i huset, även om kvällens sällskap består av fyrbenta vänner.






Gubben kommer hem snart och då ska han få ge mig en massage:)

Var i dag på NP teamet och pratade om stora C. Eftersom allt flyter på just nu väntar vi med nästa samtal till efter sommaren! Så skönt för oss, då kan jag koncentrera mig på M och BUP istället.

Det vi gör och har förändrat för C, har verkligen gjort skillnad! Små men så viktiga förändringar! Önskar att alla föräldrar kunde lyssna och ta till sig råd, vet att det tyvärr inte är så. Allt är värt att prova för att ens barn ska må bra:)

Återhämtning på två vis!

Jag och barnen har nog aldrig varit så här mycket sjuka som den här vårterminen! Det ena avlöser det andra och så får barnen om maginfluensan med ett par dagars mellanrum... Det är pga av detta som jag inte hunnit blogga. När jag väl mår bra behöver jag återhämta mig fysiskt och försöka återhämta mig i skolan med massor av uppgifter och plugg till prov. Det märks att jag läser fem ämnen i år och jag har aldrig tidigare missat så många lektioner. Att dessutom måndagar har varit mina mest drabbade dagar gör ju inte saken bättre eftersom jag har långdag då 8-20 och i och med det missar jag massor som ska jobbas ifatt hemma! Nog med gnäll. 

Jag har ju mellan varven hunnit med en del roliga saker med. Trimmat Linus:)




Har sålt en del av C bebiskeksaker och utväxta kläder så hon fick en ny dockvagn för pengarna och så glad hon blev!'


En och annan hundpromenad har också hunnits med i vårsolen, tom milen har vi gått.


Min näst äldsta dotter har också fullt år. Hela 17 år, vart har tiden tagit vägen?





Det blev en snabbuppdatering och jag ska försöka hinna med bloggningen lite oftare:)

blomskaos.blogg.se

För att försöka ordna reda i mitt kaos, både i huvudet och vardagslivet, kommer jag dela med mig av mina tankar och mitt liv. Här är aldrig tyst och långtråkigt med mina 5 döttrar och 4 hundar och alla andra husdjur, händer alltid något!

RSS 2.0