Vad ska man säga?

Hjälp vilka skitlåtar på mellon det är! Det måste väl för Gud skull finnas bättre i Sverige att välja mellan?!?!

Barnen verkar iallafall tycka att det går att dansa till


Så alltid roar det väl någon! Jag har missat mellon två veckor i rad men har min favvo....
Song bird! Den var bra så den håller jag på!

Som vanligt är det jag och de små terroristerna hemma medans gubben jobbar och de äldre döttrarna roar sig med sina vänner.


Vad jag längtar till sommaren !!! När jag ser bilder från förra sommaren så nästan skriker kroppen efter sol och värme!

De stora flickorna tog ett underbart kort i dag som jag bara måste dela ned mig! Syskonkärlek!!



Allena

Sitter här ensam i soffan, eller ensam och ensam har ju sällskap av fem hundar:) men mänskligt sällskap är det om om. Fyra av barnen sover och den femte är med mannen och tränar.

Imorgon ska vi och familjen B. Till busfabriken och sedan ska vi luncha ihop hos oss. Något både jag och barnen sett fram emot! 

Just nu är det djurskyddsinspektörerna på tv och så många hundar en del har! Jag har svårt att tänka mig att man har möjlighet och förmåga att ta hand om alla dessa. Jag vet själv hur mycket tid mina fyra tar. Och att jag ofta önskar att jag hade ännu mer tid till dem. Hur i hel...te kan man ha 17 hundar i en liten lägenhet?

Hur tänker dessa människor? Var har de sitt sunda förnuft och vart är deras hjärtan! Visst kan ibland vissa saker bli övermäktigt ibland av orsaker man inte kan rå för! Men herregud djurens välmående måste ju vara en prioritering!
Hur kan man har ett tjugotal valpar? Hjälp jag tycker att fem var nog! Jag har ingen valpfabrik och skulle aldrig vilja ha en kennelverksamhet heller. Men Millan ska trots att jag tidigare sagt att hon inte ska få fler kullar ska få en tredje och absolut sista kull. Zita ska absolut inte ha fler valpar pga av hennes valpning var så svår plus att hon mådde inte bra av att ha valpar. Bianca ska få en kull hon med, nästa gång hon löper och det borde bli ganska snart:) sen är det bra.




Jag tror att alla tikar bör få en kull, pga av att det är naturligt och en del säger att det kan hindra skendräktighet och cancer i livmoder och juver. Det härr min inställning och anledningen till att Millan fått och kommer att få fler kullar än en är att dels så är hon en underbar mamma och fått jättefina valpar. Och jag kan inte neka till, att trots allt jobb älskar jag hela valp processen från valpningen till de flyttar.



Äntligen !

Idag kom paketet som jag gått och väntat på så länge:) lycka! När man ivrigt packar upp och inser att det var precis vad jag hoppats på! Alla förväntningar uppfylldes:) min Buddha💜



Idag har Cornelia målat och visst är hon duktig?!



Kvällen spenderas med flickorna framför bioduken. I kväll går Flygplan på Bloms biograf. Och naturligtvis går det åt popkorn:)







God kväll alla, nu ska jag sätta på lite kaffe till mig!

Sömnproblem

Ett par nätter i rad har det lilla trollet vaknat... Så tråkigt med störd nattsömn både för henne och för oss. Vi är ju lite bortskämda nu sedan ca ett år tillbaka har vi sovit fler hela nätter än blivit väckta.

Det är säkert övergående och en del av utvecklingsfasen just nu.
Hon drömmer mycket och det händer mycket just nu med hennes utveckling !
Det spelar ingen roll att hon är min nummer fem, det är lika kul och intressant att få ta del av barnens tankar och förstå vilken personlighet de har. Visst märkar man snabbt efter barnet föds många personlighetsdrag men när de kan verkligen formulera sina tankar förstår man mer hur de tänker.






Hon är en smart tjej som hänger med i vuxnas samtal. Hon ser samband som hennes 8 åriga syster missar, och att höra henne förklara saker för de äldre syskonen är en upplevelse:) hon är dessutom så där normalt trotsig. Vilket de två äldre i syskonskaran inte varit alls. Så olika de tre helsyskonen är!!

Hon har absolut inga diagnoser, är bara normalt jobbig på ett naturligt och friskt sätt.


Många frågar mig varför jag tror att några av mina tjejor har diagnos.. Det känner man. När man ser dem kämpa med sina svårigheter och hur dåligt de mår är det en naturlig instinkt som vaknar till liv. Något känns inte normalt. Normalt är ett ord jag avskyr😁 men i brist på annat det jag använder.
Mina tjejors problem är inte så tydliga utåt och därför blir det jag som frågasätts ständigt. Men det ända jag vill är att mina barn ska ha samma villkor att få lära sig saker och må bra som alla andra barn. Till det behöver jag hjälp att förstå hur de tänker och vad för hjälpmedel jag behöver använda!

Nu tror jag att trollet somnat om så nu får jag krypa ner i min säng:)



Tittut

Vart tog solen vägen? Skulle ju bara läsa mer av engelska romanen innan jag skulle ta en långpromenad med Bianca! Men nu finns det ju ingen sol därute längre:( tänk om man kunde lära sig att inte skjuta upp saker!!

Just nu försöker jag återhämta mig lite. Jobba undan så mycket jag kan både av skoljobb och hemma arbete. Har haft det tufft sedan i höstas och inte riktigt varit i fas sedan dess.

Mina barn är min glädje, anledningen till mitt liv. De betyder så mycket för mig och jag älskar dem allihopa:) men samtidigt av oro och av omtanke tar min energi slut ibland. Samtidigt vill jag inte ändra på något. Jag älskar mitt liv med både ner och uppgångar. Tänker att man måste ha svackor för att uppskatta det som är bra!

I natt sover jag gott

Lägger mig med en sån där underbar känsla i kroppen:) har haft en underbar helg med vänner och hunnit ikapp massor här hemma idag! Visst finns det en del kvar att göra men det känns mer som att jag redan gjort det värsta:)

Det är mina förvaringsutrymmen som fått sig en omgång! De som känner mig vä,l vet att det är vanligtvis mer ordning i mina skåp och garderober än utanför:)




Det värsta jag vet när man har bråttom är att behöva leta efter saker! Allt ska vara på sin plats annars utbryter panik!
Synd bara att min kropp inte håller med mig, den protesterar genom att värka som fan! Men den sköna känslan av att faktiskt ha lite ordning är värd lite värk!



Det blir ett fullspäckat lov, mest med skolarbete... Men ska verkligen försöka klämma in lite roliga aktiviteter med barnen med. Vi ska också vara lite hundvakt ett par dagar. Fullt upp som vanligt. Men jag älskar ju mitt kaos och vill inte byta det mot något annat.




Söndags morgon

Inga planer idag! Så den här dagen kommer rulla på med bara de vanliga rutinerna plus ett barnkalas som en dotter ska på.

Igår kom en vän till mig och hennes man på middag hos oss. En mycket trevlig kväll med prat och skratt:)

Har börjat funderar på hur sommaren ska se ut.... Måste ju jobba lite :) jag sa till min chef att jag vill komma tillbaka i sommar men hon har slutat och frågan är om nya chefen vet om det! Så mitt uppdrag nästa vecka är att kolla upp det! Ett alternativ är ju annars att dela ut tidningar:) om jag kan få bilturen så är det lite lockande:)

Ja vi får se vad jag kommer att pyssla med i sommar. Men lite ledigt måste man ju ha med och Öland är ju vårt smultronställ så dit kommer vi säkert!


Skulle vara roligt att åka till något mer ställe men vi får se vad ekonomin och tiden räcker till.

Det känns i allafall inte så avlägset till sommaren nu!! 

Äntligen fredag!

Och alla hjärtansdag:) verkar som många har planer för dagen. Jag med. Jag ska städa akvarium och ta mig ett varv till skolan! Gubben jobbar till 22. Så småflickorna jag ska se på fångarna på fortet! Det är mina planer:)


Dagarna rusar iväg och ibland kanske man glömmer bort hur viktigt det är att säga att man älskar de man har runt sig,,..
Jag tror att jag säger det ofta till de mina, men om någon tycker annorlunda så får nu säga till!




Många tycker att denna dag är bara skit och onödig! Andra blir ledsna för de har ingen käresta. Ett sätt för affärerna att få sälja mer.

Det stämmer allt ihopa men man kan väl se det så här istället! 
Att den här dagen ska påminna oss om hur viktig kärlek är. Att kärlek är mer än mellan partners, familj vänner kan man också tillbringa dagen med!
Ja affärerna säljer mer, skapar fler jobbtillfällen och staten får in mer skatt. Arbetarna får lön och behålla sina jobb.
Allså gör vi gott när vi köper något som visar vår uppskattning. 



Och dagen kan firas utan gåvor vilket min man kommer att upptäcka!!

Så nöjd och glad tjej

Så nöjd och glad hon blev vår tjej över sina presenter! Tack alla ni som gjorde hennes dag så fin!
Hon hade själv valt vilka tårtor som skulle bakas och hon blev nöjd över resultatet! Det syns inte men Milina är skrivet med glitter glasyr:) underbart fint enligt tjejerna! Så nu kommer en liten kavalkad av bilder :)











Förberedelser :)

Har några uppspelta barn här hemma! Det vankas kalas ikväll. Så stor hon blivit min lilla fyra i syskonskara. ÅTTA år, vart tog tiden vägen?






Milinas första år var verkligen inte lätta och jag sa ofta att jag hamnar snart på psyket! Hyperaktiv och inget sömnbehov... Grät gjorde hon också, mest hela tiden:( men vid tre år ändrades hon till en gladare och busig tjej, fortfarande hyperaktiv dock men nu hände det att hon sov sammanhängande sju-åtta timmar!!




Mycket händer i barnens utveckling och det är aldrig lika för nån. Uppskattar verkligen alla barnens personligheter och skulle faktiskt inte vilja ändra på dem trots att det är mycket jobbigt i perioder! Om de inte var allt de är, inklusive det som är jobbigt så vore de ju inte de de är! Det där blev rörigt och krångligt men det jag menar är att jag älskar dom som dom är!!!






Helt slut!

Är helt slut både psykiskt och fysiskt! En hård och långsam fm och bak hela em kvällen. Men nu är vi redo för lite kalas i morgon, bara tårtan kvar!




Har en ivrig och förväntansfull liten snart 8 årig tjej, som bubblar på om kalas, tårta och presenter:)

Tänker inte göra nått mer idag, och skulle inte kunna heller eftersom all energi är borta. Tänker sitta här och göra inget!!!

Facebook

Hörde på radion att många mår dåligt av Facebook... Då börjar ju min hjärna att snurra! Hur kan Facebook göra att folk mår dåligt? Är det på grund sv. andras statusar eller spel man spelar genom Facebook? Antar att det är det första förslaget!?

Vad är det då som är så jobbigt med andras statusar? Om någon lägger ut en bild på nybakade bullar eller sina barn, djur eller bara helt enkelt är lycklig över något man lyckats att prestera, gör man få andra illa?




Är det för att man får dåligt samvete för att man själv inte hinner eller orkar baka, umgås med sina barn?

Så lösningen på detta problem är: Det som inte syns finns inte! Om ingen lägger ut bilder som är positiva så tror man att andra aldrig bakar eller har några djur? Och då slipper man ha dåligt samvete och må dåligt!




Konstigt att man väljer att må dåligt istället för att glädjas med och för andra!
Är det den svenska avundsjukan eller jante som spökar?

Tror folk på allvar att man mår dåligt av statusar som faktiskt speglar andras vardag, med bak och mat, barn och djur? Om man slapp att se att andra har ett rikt liv och att de faktiskt är lyckliga och har tid och ork till att göra saker som gör dem starka och energirika, så blir man automatiskt lyckligare själv?

Sen har vi de som låtsas och ljuger för att andra ska tro att de har ett bättre och rikare liv än de har! De ser jag som ren underhållning!

Statusar som innehåller bilder på mat, renoveringar,aktiviter med barnen, ger mig idéer och inspiration att göra något själv. Men man väljer själv hur man vill se på saken och hur man vill må!!

Var kanske lite oklar om vad de pratade om på radion! Det handlade om mat, barn och lyckliga statusar, i en undersökning har det visat att det är det som gör att folk mår dåligt! Inte min ide allså :)

Ett i-landsproblem

Nu fyller min tjej år och eftersom det nyss var jul behöver hon inget.... Min barn är nog bortskämda och har det mesta. Men när man är nummer fyra i syskonskaran och alla äldre är systrar ärver man ju massa saker, både kläder och leksaker, så vad ska man köpa till trollet då?



Hon önskar sig mer plastdjur och My little pony som glittrar:) ska åka ett varv och handla det hon har sagt att hon vill ha. Jag vägrar att handla massor bara för handlandens skull.  Mina flickor att tacksamma och nöjda med det dom har och har inte så många önskemål vilket försvårar det hela. 

Upp och ner

Mina känslor far som en berg och dal bana upp och ner. Har det nått med hormoner att göra tro? Och nej jag är inte gravid. Tänkte snarare på att jag faktiskt är tant ;)
Har faktiskt hunnit ifatt lite med skolarbetet och vi har Milinas födelsedag att fira på torsdag hon fyller 8 år. Gud vad fort tiden går! På lördag får vi middags gäster, så mycket att se fram emot denna vecka. 

På den här bilden är hon runt fem år.



Och här 7 år:)

Sen kommer lovet! De yngsta två kommer att få vara lite på dagis och frita, jag har tre romaner som ska läsas och jobbas med, både svenska och engelska. Dessutom mår Milina inte bra av att hålla på att bryta rutinerna så detta blir ett försök för att hon och vi ska klara livet utan massor av konflikter.

Nu tror jag att John Blund knackar på så godnatt alla underbara!

Nu igen!

Jaha nu är jag uppretad igen! Så små saker får mig att gå i taket! Beror nog på att jag inte mår så bra psykiskt just nu!

Så dumt att reagera så här det kostar ju bara energi och det är ju en bristvara just nu...




Vad ska krävas för att jag inte ska bli arg hela tiden över klumpiga kommentarer?
Äsch det är som det är och förändra andra går inte. Får det dem att må bra genom att få andra att känna sig små så får jag väl bjuda på det!

En kväll att minnas!

Hade en otroligt bra kväll igår. Blacka musiks 30 årsjubileum firades i folketshus skärblacka. Kvällen började hemma hos mig med två kära vänner med respektive. Efter bubbel och öl vandrade vi mot festlokalen. Buffé serverades, god men inte vad jag hade förväntat mig. Under middagen underhölls vi av både talare och cirkusartister. Bm family band inledde kvällen och sedan Jam session. Efter dem var det mannens tur med bandet Next chune 





Sedan gick Papa Dee upp på scenen och och kvällen fortsatte gunga!





Många bekanta ansikten och att vara i folketshus påminde om minneskonserten förr i tiden då den var inomhus:)

Fötterna värkte så jag höll inte på att ta mig hem! Men det var värt det!

Tack alla som gjorde kvällen så minnesvärd och underbar:)

Toppen kväll Blacka musik 30år!

Att man kan ha så kul fast man är gammal:) Har haft en kanon kväll med många gamla vänner! Inte ofta som mina fötter värker efter att ha dansat i många timmar. Det händer typ aldrig att jag går ut annars:) lite bilder ifrån kvällen och så kommer mer detaljer imorgon när jag inte är så trött!!







Ja vad ska man säga?

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Hade så många planer som jag skulle genomföra under dagen. Men nu blev det inte så...... Vaknade i natt med en djävulsk värk i nacken, har haft mer eller mindre ont sedan december. Har stora knölar som blommar upp och krymper ihop om vartannat. Nytt för mig brukar bara vara hård och stel. Pga av deb värken märkte jag inte de tidiga tecknen på att migränen var i antågande. Så idag har jag haft migränen från hell! Illamående varvat med hettningar och frossa.
 



Det otäcka med dessa migrän attacker är att jag slutar fungera. Att skriva ett sms eller slutföra en tanke fungerar inte alls. Det är en mycket obehaglig situation som faktiskt skrämmer mig. Hur kan hjärnan sluta fungera och de mest enkla saker klarar jag inte att utföra.

Nu mår jag bättre med kroppen vill inte riktigt men det ordnar sig jag ska jobba inatt och det verkar bli halt så Bambi på hal is.




Nu kom gubben och Cornelia hem och det serveras hemmagjorda hamburgare här och sen blir det fredagsmys framför fångarna på fortet!

Imorgon har jag en underbar dag med många vänner och god mat att se fram emot!

Värdefullt

Det finns så många saker i mitt liv som jag värderar högt. Många saker är lätt att ta för givna. Och andra saker värderas inte först man förlorar dem. Jag försöker att uppskatta det jag har omkring mig och jag har många gånger berättat hur mycket mina vänner betyder för mig. Jag har tur att jag har så många runt om mig i min vardag. En del av dem är gamla vänner, andra håller jag på att lära känna bättre ! Ibland kan man inse efter en tid att fast man klickade bra ibörjan så börjar man glida isär när man helt enkelt har olika grundvärderingar.

Min familj är också något mycket värdefullt för mig. Jag har fem underbara döttrar som trots allt som händer runt dem ger mig så mycket kärlek. Innan jag fick barn trodde jag aldrig att det var möjligt att älska dem så och lika mycket som jag gör!

Tycker synd om dem som inte har allt jag har och när man stöter på sådana livsöden känner jag verkligen med dem..

Min underbara treåring satte sig brevid mig nu ikväll, när jag fixade mina naglar och började låtsas fixa sina. Efter en stund lägger hon huvudet på sned tittar upp på mig under lugg och säger -
Stackars mamma, du får aldrig va i fred!
Gulliga unge! 




Tidigare i kväll letade jag febrilt efter ett kvitto, jag trodde att min man var mindre än vad han är, så jag måste byta skjortan jag köpte till honom idag. Clara sitter och tittar på mig och ser att frustrationen över det försvunna kvittot växer hos mig. Hon kommer fram och styker mig på armen och säger
- Mamma oroa dig inte, det blir bra!

Det är kärlek! Och värdefullt! Något man kan leva på länge!




Nu snusar hon sött och mannen min väntar på att jag ska göra honom sällskap i soffan. Det är något jag värderar högt med. Gemenskapen och kärleken jag känner från min man!

Källkritisk?

Läser en kurs om källkritik just nu och det känns som något mycket aktuellt. Man ser de mest underliga inlägg cirkuler i olika typer av media bland annat på fb. Ofta är det olika typer av negativa vinklingar om invandrare. Och tyvärr sväljer många allt som det står med hull och hår....
Inte mycket av det jag läst stämmer om man bara orkar kolla upp faktan och deras källhänvisning. Ofta är det från främlingsfientliga författare som är de som börjar skriva dessa inlägg, bara för att skapa hat från allmänheten. Ord har tyvärr mycket stor makt och ännu mer kraft om det skapar hat och avsky hos dem dom läser. Om man kollar tillbaka historiskt så är det de stora talarna som skapat stora massföreställningar som ex Hitler och hatet mot judarna. Även om i stort allt var lögner och vanföreställningar så svalde människor allt han sa och började hata! 


Många inlägg är också bara ren okunskap. Man har bara en ensidig fakta oftast från sin egen synvinkel. Att ens orka diskutera med en trångsynt människa som vägrar tro att det finns fakta som de missat är inget jag ger mig in på. Media är inte mycket bättre, de förstorar upp händelser som de vi gått läsa om, nationalsången, skolavslutningar, pepparkaksgubbar och allt som det handlar om. Detta är en känslig diskution men vad jag menar och vill är att om man vill dela statusar är det viktigt att man kollar källan och är källkritisk. Stämmer faktan? Vem vill sprida lögner som påverkar andra negativt? Tänker absolut inte säga vad jag tycker om invandringen i Sverige eftersom det är bara min ensak. Och det här kan även handla om helt andra saker.



Bloggtorka!

Vad ska jag skriva om då? 




Har inget som skaver på hjärnan och måste ut från skallen just nu... Risken är att det blir lite tjatigt med det jag skriver om. Det är ju trots allt ett familjeliv med allt vad det innebär som jag lever. Ni vet med alla tråkiga måsten. Att berätta att jag gjort det där alla gör varje dag, är ju inte roligt att läsa om!

Nått roligt som jag kan berätta är att vi ska till Gävle snart. Första gången för mig och små flickorna:) vi ska fira en person som jag tyvärr inte känner så väl, men hen är så rar och omtänksam här på fb mot min familj och det ska bli jättekul att träffa hen igen!




Helgen är fullbokad med bara massa trevligheter! Det behövs och jag hoppas att det kan ge mig lite energi!

Föresten kanske jag inte är helt värdelös på engelska, läraren tyckte inte att jag var helt hopplös :) imorgon har jag religion prov, där har jag ett hett ämne jag skulle kunna skriva många blogginlägg om!!
Ett ämne som jag älskar att diskutera:)
Men det sparar vi tills nästa skrivkramp kommer. Tidigt i säng är ett måste idag då Cornelia ska ha med sig matsäck till yxbacken imorgon och de andra små ska till dagis och frita innan mitt prov börjat kl8.10 .
Så tack och godnatt!



Dags att sova!







Inte det lättaste att somna när det är en hel kennel i sängen! Dessutom är lillskrutt på bushumör och förstår inte varför jag vill sova! Sedan är det ju så kul att störa och reta pappa Linus, som inte tycker att valpar är gulliga!

Ska bli skönt när Lady flyttat så vi bara har fyra vovvar igen!

Dagen tog slut tillslut och i morgon ska jag till frissan:) håret är slitet precis som jag! Så vi går se hur kort jag vågar klippa mig. Har även lovat mig själv att plugga på fm! Har prov på onsdag!

Så tack och godnatt:)

Måndag igen

Att alla mer eller mindre avskyr måndagar är väl ingen nyhet men jag tror att mina är bland de värsta! Börjar skolan 8.10 och slutar 20.00!! Inte så kul med den enorma skoldagen... Fördelen är ju att de övriga dagarna blir kortare:)

Har en trevlig helg att se fram emot! Blacka musiks 30 jubileum! Många gamla vänner som man kommer att träffa och god mat från Lingon och Dill:)
Gubbens ena band ska också spela och det blir den första gången jag hör dem!


Kul!! Trots att man bor på en mindre ort ser man inte till varann så ofta och på sånna här tillfällen kommer ofta även de som flyttat från byn:)

Tiden går fort och snart ( i maj) är det dags för minneskonserten i Bob Marleys minne. Också en dag med glädje, en riktig familjefest i det gröna.

Musik blir en stor del i mitt liv genom att min man spelar i band, vänner som är aktiva musiker så samtalsämnena leder ofta in på just musik.

Själv är jag nästan tondöv och omusikalisk med noll sångröst!! Men visst har jag åsikter om vad jag tycker är bra. Men lyssnar och analyserar texter mer än själva musiken ( instrumenten)

Snart börjar engelskan, det ända ämne som får mig att känna ångest! Det beror på två saker, jag känner mig inte duktig på engelska samt att det är det ämne det hänger på om jag kommer in på lärarutbildningen...,

Ändrade planer

Ja inget blev som jag trodde idag. Barnens kusiner kom också lekte, och jag lekte lite med mina naglar. Inget pyssel idag inte!



Tror att tjejerna börjar att bli lite trötta, det gråts mer än vad det leks just nu. Det är nog dags för en liten fika.... Vi väntar in en vän till mig och hennes dotter. Sen får vi bulla upp med kladdkakan som Cornelia bakade igår!

Ska ta en lång och skön dusch sen och bara ta det lugnt ikväll. En långpromenad skulle också sitta fint:)

Jag har verkligen försökt ha en mer positiv inställning till livet och jag har inte grubblar så mycket, men lite:)
Önskar att jag hade ett trollspö som kunde få andra sluta vara bittra och börja njuta av livet istället. Vad hemskt det skulle vara att varje dag vara avundsjuk och arg på allt och alla! Ingen kan fixa andras liv utan man måste vilja förändra själv! Så varför gnälla men ändå inte vilja förändra något?




Sovmorgon

Så skönt att få lite sovmorgon efter denna inte så enkla natten! Snö eller Lady som hon nu heter, saknade din bror och hade så svårt att sova! Så hon har sovit brevid min kudde inatt. Och det är verkligen som att ha småbarn med valpar! Ingen djupsömn här inte, utan passa så hon inte trillar ner från sängen och att inte gubben lägger sig på henne. Men tillslut somnade hon gott vid 3 tiden i natt.



Barnen har redan börjat tjata om att ta fram pyssel lådorna så det verkar bli ännu en dag med pysslande:) Men det vore trevligt med något annat med, kanske en fika hos eller med nån? Lite skolarbete måste in i dagens planering med....

Vädretr väl inte det mest underbara, men kunde varit värre. Synd bara att det är så grått!


Lite sol tack!! Nej nu lite kaffe och få fart på dagen:)

Kreativa Barn idag

Så snart pysslandet var klart rusade de ut, de små liven och började skapade med snön istället! Cornelias snögubbe var större än henne själv!




Sedan gav sig Cornelia ikast med att få till en kladdkaka med chockladbitar i :) mums till kvällskaffet:)

Snart kommer mormor och morfar och då ska vi se på mello och svulla ost och kex med lite exotisk frukt. Det känns som en bra och positiv dag idag❤️

Barnens dag❤️

Vi tog en tur in till stora staden jag och de yngsta barnen för att hitta det vi behövde till dagens pysselprojekt! Efter en del springande i olika affärer fick vi tag i det behövde!



På vägen hem hamnade vi till barnens stora glädje på Mc Donalds!




Vi hann knappt in innanför dörren innan pysslandet var i full gång!
Dagens pyssel var att förvandla en vanlig och tråkigt kollegieblock till ett mer personligt!


Detta blev barnens resultat! De är så duktiga, tålmodiga och hjälper varann! Stolt mamma!








Lugn lördag :)

Ska banne mig inte göra nått nyttigt idag! Väntar nu på valpköpare och sedan tar nog jag och barnen en tur in till staden. Kvällen ska spenderas framför tv och schlagerfestivalen:) Det är underhållning! Så kul att reta sig och bli irriterad över alla lustiga och dåliga bidrag som lyckas hittas runt om i Sverige! 




Underbart det vore om jag äntligen hann börja med ett projekt som jag handlade hem till redan i sommras... Ljuslyktor gjorda av sockerskålar och metalltråd och prismor :) mm vi få se om tiden och lusten räcker till!

Om en lite stund är inte Storm min längre, men det känns bra och han kommer få det bra! Jobbigt är det i alla fall:(






blomskaos.blogg.se

För att försöka ordna reda i mitt kaos, både i huvudet och vardagslivet, kommer jag dela med mig av mina tankar och mitt liv. Här är aldrig tyst och långtråkigt med mina 5 döttrar och 4 hundar och alla andra husdjur, händer alltid något!

RSS 2.0