Halloween..

Jag tycker inte om att barnen går runt och tigger, varken på påsken eller vid halloween. Att barnen klär ut sig och har halloweenfest eller disco känns bara roligt och helt ok. Men det är själva tiggandet som jag har så svårt för.
 
På lördag ska vi till Kolmårdens djurpark för sista gången i år. Vi har nog enligt barnens uträkningar varit där 11 gånger hittills. Även där är det Halloween tema, vilket känns bara superkul, även om
 jag tror att den yngsta kommer tycka att det är läskigt!
Min
Äldsta jobbar där nu när parken är höstlovsöppen och så här ser hon ut:)

Så gott folk happy halloween! Men skippa tiggandet:)



Äventyrsdag

Klockan 8 imorse för vi iväg! Tog en tur först till min vän och hennes dotter som också följde med oss till dagens resmål. Vi tog Volvon, som vi alla fick plats i. Den är sjusitsig och även om vi inte behöver alla sittplatserna så ofta så är den guldvärd när man väl behöver det!
Astrid Lindgrens värld, där spenderade vi dagen.

Vädret var mycket växlande, sol regn. Sol och mer regn. Men barnen brydde sig inte om väderleken utsn det var full fart hela tiden.


Fikadags! Medhavd matsäck med varm oboy och kaffe satt fint när man var fuktig och ruggig.



Lek och ännu mera lek. Barnen sprang överallt men Gud så bra de skötte sig. Inga konflikter och inget gråt. Lilla Clara gick hela dagen, fem och en halv timma!

Sån här lekstuga får gubben bygga tycker jag! Och det gör nog barnen med.


Vi tog en liten omväg hem
Och överraskade barnen med lite MC Donalds, vilket de uppskattade.

Slutligen tack till min äldsta dotter Matilda som är snäll och följer med mig och de små på äventyr. Jag uppskattar det jättemycket. Sitter nedsjunken i soffan med hundarna i knät och dricker av den nyinköpta glöggen och tittar på Maria Montezami.

Höstlov

I dag har vi mest varit hemma och barnen har lekt med vänner. Vi har även haft besök av min vän och hennes dotter, mycket trevligt! Nu har jag handlat fodrade gummistövlar åt de minsta inför resan till Astrid Lindgrens Värld i morgon. Sitter här i bilen nu på parkeringen och väntar på att C ska komma ut i från Kung fu träningen.
Det är mörkt kallt och regnigt. Det känns att det är höst nu! I natt ska Simone dra in över Östergötland, hoppas bara att hon inte förstör för mycket så vår resa blir inställd i morgon:)

Våra valpar

Nu är våra gullisar så stora att jag tycker att det känns okej att börja tinga bort dem. Så ni som varit och kikat på dem hör av er om ni vill komma igen och tinga nån. Annars kommer jag lägga ut dem på annons i slutet av nästa vecka. De blev fem veckor i torsdags.
ATENA
ATLAS
FREJA
LOKE
NYX
 
 

Manglad..

Så kändes det efter högskoleprovet idag. Klart att jag rättade så fort jag kom hem och preliminärt får jag runt 1,1. Behöver bara 0,05 för att komma in på lärarutbildningen, så det känns bra. Men jag vill ju självklart få bättre poäng i vår. Men det är ju den där jä...a matten!  Familjen hade både städat och lagat mat tills jag kom hem och vinet var upphällt👍
Fiskarna fick också helgfint😊

Och så fixade jag naglarna med eftersom jag inte kunde låta bli att bita på dem under provet så flera lossnade:)

Högskoleprov

Här kommer jag spendera min Lördag😁lite blandande känslor inför detta prov. Det spelar ingen roll hur det går, men det är klart att man vill ha ett bra resultat! Kommer att göra ett i vår också och som det ser ut nu så behöver man för att bli lärare inte kunna nånting;)

Min underbara familj

En liten presentation av min familj:
Matilda 19 år, Min man Micke, Jag, Miranda 16 år, Cornelia 10 år, Milina 7 år, Clara 3 år.
 

Dålig planering

Om jag tänkt till lite innan jag får iväg till skolan i morse, hade jag valt tennisskor framför skor med hög klack! Efter att ha dissekerat en gris, skulle jag ner till campus och hitta ingång sp71. Det tog sin tid men nu vet jag vart jag ska i morgon bitti och skriva högskoleprovet!
Sen gick jag ner till stan och småshoppade lite, därefter till KOMVUX för att hämta alla uppgifter som skall göras under lovet. Redan nu efter tre timmars promenerade värker fötterna rejält! Sen var det bara att GÅ till parkeringen och åka hem.
 
 Var en sväng hos min mor och fotade två kattungar som skulle ut på blocket idag. De är så gosiga och borde inte vara svårsålda alls. Matlagning och ett barn förvandlades till häxa inför kvällens halloween disco.
 
 
Nu sitter jag nersjunken i soffan med fötterna på bordet;)

Som vanligt....

Jo, nu när Lottiz varit här och hjälp mig igång med min blogg så fungerar inte internet som det ska! Inga bilder kan jag lägga upp, allt tar så lång tid att man tappar sugen helt på att börja blogga.
Men ett litet inlägg kan jag nog klämma fram. Gubben jobbar extra inatt och jag ska upp tidigt och lämna barn på dais och frita innan jag själv ska till skolan. Där börjar dagen med att studera Hamlet och avslutas med dissektion av ett lamm. Kontrast mellan ämnena eller? Kommer säkert dissekera sönder Hamlet med...

Första försöket!

 
Nu ska jag börja blogga är tanken! Stort tack till Charlotte som försöker hjälpa mig.
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

blomskaos.blogg.se

För att försöka ordna reda i mitt kaos, både i huvudet och vardagslivet, kommer jag dela med mig av mina tankar och mitt liv. Här är aldrig tyst och långtråkigt med mina 5 döttrar och 4 hundar och alla andra husdjur, händer alltid något!

RSS 2.0